Planerad kull

Ärtan är parad och vi hoppas på valpar i mitten av juli. 

Bitarna bara föll på plats när jag träffade Ture. Han och Ärtan passar så bra ihop.

Ärtan är en fantastiskt rolig hund att jobba med, men hon är på tårna och kräver sin förare. Hela hennes stamtavla är full av duktiga arbetshundar från England. 
Ture har även han massor av bra arbetshundar bakom sig och han själv jobbar mera fokuserat och samlat. Han har bra driv och mycket will to please.
Jag tror att dessa två kommer att ge samlade men fartfyllda hundar som vill jobba.

far: SE VCH Micawbers Norwegian Businessman
(Red Mountain´s I Petters Spår – Micawbers Chance To Be My New Love)   
Utställning: Exc jkl
Jaktprov: 2 nkl

moder: RLD N RLD F Mahinda Morticia
(Quiddlebach Oban of Achilty – Mahinda Artichoke)
Utställning: VG ukl
Jaktprov: 2 ökl
FB-R med skott

SE VCH Micawbers Norwegian BusinessmanRed Mountain´s I Petters SpårDark Devotion Overnight ObsessionRondix Tosh
SL CH VDH CH INT UCH LU CH Beck of Chelborough
SE UCH LewisiaSE VCH LP1 SE LCH SE JCH Gunhills Happy
SE VCH FI UCH Toffedreams Standing Ovation
Micawbers Chance To Be My New LoveRoughcovers MountaineerDE&VDH CH LU CH NL CH Wizardwood Major Oak
INT UCH NL UCH Coltsfoots Barn Owl
Micawbers My Own Flaming DesignTJH Emanon Decorous
Micawbers Flame Carpet Flyer
RLD N Mahinda MorticiaQuiddelbach Oban of Achilty Achilty Red Cascade
Leeglen Jazz
Exclyst Dancing Eyes
Dubhbruja Phoenix at QuiddelbachBolfoer Rowan of Dubhbruja
Littlehill Bramble of Dubhbruja
Mahinda ArtichokeFrivolous FritterRoseberri Rustle
Pooledge Hazel
Mata Hari MoonbeamGreatwood Moonraker of Riversflight
Casuarina Mata Hari of Trioaks


Micawbers Norwegian Businessman ”Ture”

 

Fri prövningsrätt förbehålls vid försäljning av valpar.

För mer info, kontakta oss gärna på 073-5172301 eller email katarinamorsk@hotmail.com

Valparna levereras vid 8 veckors ålder och är då avmaskade, vaccinerade, Id-märkta, veterinärbesiktade, dolda-fel försäkrade samt registrerade i Svenska Kennelklubben.
Med valpen följer retrieverkoppel, visselpipa, boken ”Apportering till vardags och fest” samt 1-års medlemskap i FRK för dig som inte redan är medlem. Vi hoppas att du som valpköpare kommer att röntga höfter och armbågar på hunden vid ca 18 månaders ålder samt att ögonlysa hunden inklusive gonioskopi. Detta är viktigt för att du som ägare av hunden ska veta hälsostatus på hunden och för mig som uppfödare ur ett avelsperspektiv.
Jag vill att valparna jag föder upp ska få ett aktivt liv.  Flatten är en exemplarisk sällskapshund men det räcker inte enligt mitt tycke för att en flatt ska få ett bra liv.  Då flatten är en apporterande fågelhund är detta naturligtvis jakten, både träning, tävling och praktiskt användande, som kommer högst på önskelistan.  Även räddning, lydnad, bruks, viltspår och agility är toppen.  Flatten behöver aktiveras mentalt!!!
För att uppmuntra detta belönas jakt-, bruks- eller lydnadschampionat med en gratis valp ur valfri kombination.
Det är min tro att då flatten är sen att mogna mentalt så ska man inte utsätta den för retningar den inte kan hantera i för tidig ålder.  Jag tror inte på stora träffar med skott och kast när valparna är 3 månader gamla!!  Från det att valpen har kommit hem till dig ska du som valpköpare bygga upp en relation mellan dig och hunden som ligger till grund för allt framtida arbete.  Den ska hellre arbeta med dig än busa med en annan hund. Du ska vara hunden stora hjälte.  I detta ingår att träna grunder i vardagslydnad samt tex. jaktens basmoment för de som avser att använda hunden till jakt. Först när den relationen är väl etablerad tar man in yttre faktorer som fler hundar, kurser osv.  Min avsikt är därför att vi ska träffas och träna så ofta vi bara kan och vill men med en hund i taget i början. Sen går vi över till mindre träffar med några stycken och sedan kommer vi att ha gemensamma arrangemang för många deltagare.
Personkemin mellan valpköpare och uppfödare tycker jag är jätteviktig.  Vi ska ju ha ett långt och givande samarbete bra många år framöver.  Därför vill jag träffa alla valpköpare minst en gång personligen innan leveransdagen. Likaså värdesätter jag att ni hör av er, hellre ofta än sällan.