Planerad kull

Till vinter/våren planeras en kull efter Irma, Decorous Carismatic Cardhu och Berra, Actualis Winter Surprise.

Jag har länge kikat på Berras stamtavla (Actualis Winter Surprise) och efter att ha träffat honom och sett honom arbeta så var jag övertygad om att han blir en jättebra kavaljer till Irma. Han är en stark och stabil hund med stort fokus på arbete (och matte), bra apportering och spontan på vilt, samlad men med stort driv. Irma har också stort driv och apporteringslust, hon är spontan på vilt och mycket förig. Båda hundarna är ur rena arbetslinjer så jag tror att valparna kommer att bli utmärkta arbetshundar, på tex jakt eller bruks/lydnad. Därtill har de båda CK på utställning!

far: Actualis Winter Surprise
(Waenddu Brock – Classic Worker´s Design)   
Utställning: CK exc ökl
Jaktprov: 

moder: Decorous Carismatic Cardhu
(Quiddlebach Oban of Achilty – Mahinda Deliah)
Utställning: CK exc jkl
Jaktprov: 3 nkl
FB-R med skott

Actualis Winter SurpriseWaenddu BrockGowran Indigo Extra
Little Red Rooster of Varingo
Gowran Tres Cher
Rondix AjabuStaverdon Arthur
Rondix Whiskers
SE VCH Classic Worker´s DesignConover´s Storm RiderVaringo Stormbrook
TJH Searover My Look
SE VCH GracehuntersBorn to PleaseTJH SE LCH Zebulons Aslan
Searover Ace of Hearts
Decorous Carismatic CardhuQuiddelback Oban of AchiltyAchilty Red Cascade

Leeglen Jazz
Exclyst Dancing Eyes
Dubhbruja Phoenix at QuiddelbachBolfoer Rowan of Dubhbruja
Littlehill Bramble of Dubhbruja
Mahinda DeliahMahinda Spud MuffinRondix Woodcock at Hawksthorn
Mata Hari Moonbeam
Tegwyn Red SpiritRoseberri Rustle
Lignight Legend

Fri prövningsrätt förbehålls vid försäljning av valpar.

För mer info, kontakta oss gärna på 073-5172301 eller email katarinamorsk@hotmail.com

Valparna levereras vid 8 veckors ålder och är då avmaskade, vaccinerade, Id-märkta, veterinärbesiktade, dolda-fel försäkrade samt registrerade i Svenska Kennelklubben.
Med valpen följer retrieverkoppel, visselpipa, boken ”Apportering till vardags och fest” samt 1-års medlemskap i FRK för dig som inte redan är medlem. Vi hoppas att du som valpköpare kommer att röntga höfter och armbågar på hunden vid ca 18 månaders ålder samt att ögonlysa hunden inklusive gonioskopi. Detta är viktigt för att du som ägare av hunden ska veta hälsostatus på hunden och för mig som uppfödare ur ett avelsperspektiv.
Jag vill att valparna jag föder upp ska få ett aktivt liv.  Flatten är en exemplarisk sällskapshund men det räcker inte enligt mitt tycke för att en flatt ska få ett bra liv.  Då flatten är en apporterande fågelhund är detta naturligtvis jakten, både träning, tävling och praktiskt användande, som kommer högst på önskelistan.  Även räddning, lydnad, bruks, viltspår och agility är toppen.  Flatten behöver aktiveras mentalt!!!
För att uppmuntra detta belönas jakt-, bruks- eller lydnadschampionat med en gratis valp ur valfri kombination.
Det är min tro att då flatten är sen att mogna mentalt så ska man inte utsätta den för retningar den inte kan hantera i för tidig ålder.  Jag tror inte på stora träffar med skott och kast när valparna är 3 månader gamla!!  Från det att valpen har kommit hem till dig ska du som valpköpare bygga upp en relation mellan dig och hunden som ligger till grund för allt framtida arbete.  Den ska hellre arbeta med dig än busa med en annan hund. Du ska vara hunden stora hjälte.  I detta ingår att träna grunder i vardagslydnad samt tex. jaktens basmoment för de som avser att använda hunden till jakt. Först när den relationen är väl etablerad tar man in yttre faktorer som fler hundar, kurser osv.  Min avsikt är därför att vi ska träffas och träna så ofta vi bara kan och vill men med en hund i taget i början. Sen går vi över till mindre träffar med några stycken och sedan kommer vi att ha gemensamma arrangemang för många deltagare.
Personkemin mellan valpköpare och uppfödare tycker jag är jätteviktig.  Vi ska ju ha ett långt och givande samarbete bra många år framöver.  Därför vill jag träffa alla valpköpare minst en gång personligen innan leveransdagen. Likaså värdesätter jag att ni hör av er, hellre ofta än sällan.