Planerad kull

Svarta valpar planeras till våren 2023 efter Ethos och Cobra

far: SE VCH Swidjan´s Beside You
(SEVCH EE CH SE UCH NORD UCH C.I.B&C.I.E. RLD N&F O´Flanagan Twist of Lime –
RLD N Ewoke´s Kind of Special)  
Utställning: Exc jkl CK
Jaktprov: 2 nkl
BPH med skott

moder: Decorous Shining Shelby
(Bjudel´s Pearlocean Strike – Decorous Amazing Akra)
Utställning: Exc jkl CK
Jaktprov: 3 nkl
FB-R med skott


Cobra


Ethos

 

SE VCH Swidjan´s Beside YouSE VCH EE CH SE UCH NORD UCH C.I.B. & C.I.E. RLD N&F O`Flanagan Twist of LimeSE U(U)CH Quills Not For SaleLP1 Inkwells WIld Guess
Quills Wireless Connection
SE U(U)CH Epice Du Val Des GrangesO´Flanagan Runs In The Family
Glädjeyran´s Crepes Soufflées
RLD N Ewoke´s Kind of SpecialSE VCH SE UCH DK UCH Gilliam´s Gold One of A KindBreedon Bertie From Casblaide
Gilliam´s Gold The One and Only
Ewoke´s You Got ItSE U(U)CH Inkwells Truly Yours
Ewoke´s Final Fantasy Dream
Decorous Shining ShelbyBjugels Pearlocean StrikeBjugels Djuelpisker MontyFlat Trial Wenja Fars Pisker
Chirley´s Roce Djuel
Bjugel´s Chiibo Easy RiderLubo
Bjugel´s Chik
Decorous Amazing AkraConover´s Xellent XampleSE J&V CH SE L&BCH SE&FI UCH INT UCH NORD JCH NO BCH Xellent-Star
Conover´s Storm Light
Decorous Dancing DoveDK BRCH NO JCH DK JCH SE JCH Reltub Black Velvet
Conover´s Decorous Yes

 

Fri prövningsrätt förbehålls vid försäljning av valpar.

För mer info, kontakta oss gärna på 073-5172301 eller email katarinamorsk@hotmail.com

Valparna levereras vid 8 veckors ålder och är då avmaskade, vaccinerade, Id-märkta, veterinärbesiktade, dolda-fel försäkrade samt registrerade i Svenska Kennelklubben.
Med valpen följer retrieverkoppel, visselpipa, boken ”Apportering till vardags och fest” samt 1-års medlemskap i FRK för dig som inte redan är medlem. Vi hoppas att du som valpköpare kommer att röntga höfter och armbågar på hunden vid ca 18 månaders ålder samt att ögonlysa hunden inklusive gonioskopi. Detta är viktigt för att du som ägare av hunden ska veta hälsostatus på hunden och för mig som uppfödare ur ett avelsperspektiv.
Jag vill att valparna jag föder upp ska få ett aktivt liv.  Flatten är en exemplarisk sällskapshund men det räcker inte enligt mitt tycke för att en flatt ska få ett bra liv.  Då flatten är en apporterande fågelhund är detta naturligtvis jakten, både träning, tävling och praktiskt användande, som kommer högst på önskelistan.  Även räddning, lydnad, bruks, viltspår och agility är toppen.  Flatten behöver aktiveras mentalt!!!
För att uppmuntra detta belönas jakt-, bruks- eller lydnadschampionat med en gratis valp ur valfri kombination.
Det är min tro att då flatten är sen att mogna mentalt så ska man inte utsätta den för retningar den inte kan hantera i för tidig ålder.  Jag tror inte på stora träffar med skott och kast när valparna är 3 månader gamla!!  Från det att valpen har kommit hem till dig ska du som valpköpare bygga upp en relation mellan dig och hunden som ligger till grund för allt framtida arbete.  Den ska hellre arbeta med dig än busa med en annan hund. Du ska vara hunden stora hjälte.  I detta ingår att träna grunder i vardagslydnad samt tex. jaktens basmoment för de som avser att använda hunden till jakt. Först när den relationen är väl etablerad tar man in yttre faktorer som fler hundar, kurser osv.  Min avsikt är därför att vi ska träffas och träna så ofta vi bara kan och vill men med en hund i taget i början. Sen går vi över till mindre träffar med några stycken och sedan kommer vi att ha gemensamma arrangemang för många deltagare.
Personkemin mellan valpköpare och uppfödare tycker jag är jätteviktig.  Vi ska ju ha ett långt och givande samarbete bra många år framöver.  Därför vill jag träffa alla valpköpare minst en gång personligen innan leveransdagen. Likaså värdesätter jag att ni hör av er, hellre ofta än sällan.