Isla

Foto Kaija Leinonen

Född 2015-02-27
Jaktprov: 2 nkl (DK)
Utställning: VG öppenklass (DK)
HD: A
Ögonlysning: ua
Gonoskopi: ua

E: FTA Mahinda Dudley
U: Carefree Czar

Denna lilla häftiga dam träffade jag för första gången 2016 när jag var i England med två väninnor, Agneta och Ulla. Efter denna resa så pratades det om Isla till och från, hon hade lämnat ett stort avtryck som inte gick att sudda ut:-)
Jag skulle få ta en kull på hennes mor, Czar, men detta sprack då tiken bröt käken i en olycka. Hon klarade sig och blev återställd men då var det för sent för en kull.

När Agneta efter ett par år beslutade sig för att försöka köpa hem en valp efter Isla så dök möjligheten upp att köpa hem Isla i egen hög person. Snabba puckar och vips var hon i Sverige.
Och vilken tik! Hon har ett härligt arbetssätt. Mjuk, lyhörd och lätt att föra samtidigt som hon enkelt tar för sig på fria söket. Hon apporterar allt jag har presenterat för henne även om blicken jag fick första gången hon kom med en kall kråka sa mig att varma fasaner är godare:-) Hon är helt tyst och fast vid min sida.
Hon har ett temperament som är enastående. Det är en stark tik som håller ordning på flocken utan att behöva ta till annat än blickar. Hon är lugn och sansad inomhus och mot folk, samtidigt som hon älskar uppmärksamheten och att bli kelad. Sådana hundar kan man ha många av!!

Isla är utställd en gång i ökl med VG (hon var lite för liten) och startad på jaktprov en gång med ett 2a pris som resultat. Detta skedde på Sydjylland, DK i augusti 2020.