Aktuell kull

Valpar födda 5 februari efter Winstone och Hjördis.

En hane och två tikar, alla svarta, efter Frivolus Fritter undan SE VCH Decorous Craving Cava.

Hjördis har ett VG i nkl på B-prov och ett Excellent på utställning i ökl. Hon är viltspårschampion och har gjort både FB-R och BPH.

Kullen är en insemination med fryst sperma efter den numera avlidne Frivolous Fritter. Han var en aktiv fasanapportör hela sitt liv och dog vid 13 års ålder. Han har ett Working Gundog Certificate erövrat under praktisk jakt. En liten kompakt och mycket maskulin hanhund med ett fantastiskt temperament.

far: Frivolous Fritter
(Roseberri Rustle – Pooledge Hazel)  
Utställning: –
Jaktprov: Working Gundog Certificate

moder: SE VCH Decorous Craving Cava
(Conover´s The Bishop – Decorous Magnificent Malibu )
Utställning: Exc ökl
Jaktprov: VG nkl
Viltspårschampion
FB-R med skott
BPH

Frivolous Fritter
WGC Frivolous FritterRoseberri RustleRoseberri QuatermanHazelmere Hosta
Roseberri Princess
Roseberri WinifredWizardwood Tawny Quali
Rosebank Bryanberian of Roseberri
Poolhelge HazelKenar Mister MuskMajestic Spudrick
Lighnight Slip
Moccess CountessVaringo Richboy
Kenkew Cindy
Decorous Craving CavaSE VCH SPH III Conover's The BishopSE SPCH SE VCH Conover's Wild WinchesterSE VCH NORD UCH INT UCH Almanza Billy The Kid
SE SPCH SE VCH LPII SE LCH Conover's Speedy Bream
Conover's Xtra FlowRondix Yalu of Staverton
Conover's Xtremly Xellent
Decorous Magnificent MalibuBjugel´s Pearlocean StrikeBjugel´s Easymont Ocean
Bjugel´s Joybrook Pearl
Decorous Amazing AkraConover´s Xellent Xample
Decorous Dancing Dove

Fri prövningsrätt förbehålls vid försäljning av valpar.

För mer info, ring gärna på 073-5172301 eller emaila katarinamorsk@hotmail.com

Valparna levereras vid 8 veckors ålder och är då avmaskade, vaccinerade, Id-märkta, veterinärbesiktade, dolda-fel försäkrade samt registrerade i Svenska Kennelklubben.
Med valpen följer retrieverkoppel, visselpipa, boken ”Apportering till vardags och fest” samt 1-års medlemskap i FRK för dig som inte redan är medlem. Vi hoppas att du som valpköpare kommer att röntga höfter och armbågar på hunden vid ca 18 månaders ålder samt att ögonlysa hunden inklusive gonioskopi. Detta är viktigt för att du som ägare av hunden ska veta hälsostatus på hunden och för mig som uppfödare ur ett avelsperspektiv.
Jag vill att valparna jag föder upp ska få ett aktivt liv.  Flatten är en exemplarisk sällskapshund men det räcker inte enligt mitt tycke för att en flatt ska få ett bra liv.  Då flatten är en apporterande fågelhund är detta naturligtvis jakten, både träning, tävling och praktiskt användande, som kommer högst på önskelistan.  Även räddning, lydnad, bruks, viltspår och agility är toppen.  Flatten behöver aktiveras mentalt!!!
För att uppmuntra detta belönas jakt-, bruks- eller lydnadschampionat med en gratis valp ur valfri kombination.
Det är min tro att då flatten är sen att mogna mentalt så ska man inte utsätta den för retningar den inte kan hantera i för tidig ålder.  Jag tror inte på stora träffar med skott och kast när valparna är 3 månader gamla!!  Från det att valpen har kommit hem till dig ska du som valpköpare bygga upp en relation mellan dig och hunden som ligger till grund för allt framtida arbete.  Den ska hellre arbeta med dig än busa med en annan hund. Du ska vara hunden stora hjälte.  I detta ingår att träna grunder i vardagslydnad samt tex. jaktens basmoment för de som avser att använda hunden till jakt. Först när den relationen är väl etablerad tar man in yttre faktorer som fler hundar, kurser osv.  Min avsikt är därför att vi ska träffas och träna så ofta vi bara kan och vill men med en hund i taget i början. Sen går vi över till mindre träffar med några stycken och sedan kommer vi att ha gemensamma arrangemang för många deltagare.
Personkemin mellan valpköpare och uppfödare tycker jag är jätteviktig.  Vi ska ju ha ett långt och givande samarbete bra många år framöver.  Därför vill jag träffa alla valpköpare minst en gång personligen innan leveransdagen. Likaså värdesätter jag att ni hör av er, hellre ofta än sällan.