Aktuell kull

Foto Kaija Leinonen

Valpar efter Isla (Mahinda Cinnamon Ida May) och Bonus  (Action Special Mr Black)

föddes 22 november. Det blev fem hanar (två svarta och tre bruna) som alla är tingade.

 

far: Action Special Mr Black
( Nord JCH Lopplådans Mustiga Musseron – SE VCH Action Midnight Special)
Utställning: Ck Excellent jkl
Jaktprov: 1 nkl B-prov
Har gjort MH och FB-R

moder: Mahinda Cinnamon Ida May
( FTA Mahinda Dudley – Carefree Czar)
Utställning: VG ökl
Jaktprov: 2 nkl

Fri prövningsrätt förbehålls vid försäljning av valpar.

För mer info, kontakta oss gärna på 073-5172301 eller email katarinamorsk@hotmail.com

Action Special Mr BlackSE VCH NORD JCH Lopplådans Mustiga MusseronBility´s Glader After Ruff SkipperSE UCH NO UCH INT UCH SE JCH Claans Ruff-Skipper
SE UCH LP Corinne
SE JCH Lopplådans Snobbiga SnorkfrökenTJH LP Lopplådans Palle-Passad
Minnies Easter Flea
SE VCH Action Midnight SpecialNO JCH SE JCH Holly Hunter´s Woody GuthrieSolway-Zipper
DK BRCH SE JCH Bjugel´s Djubrook Holly
SE VCH Action Engelsk KonfektNO JCH Arthur of Amesbury
SE VCH Waterproof Action For The Finals
Mahinda Cinnamon Ida MayFTA Mahinda DudleyMahinda Spud Muffin
Rondix Woodcock at Hawksthorn
Mata Hari Moonbeam
Tegwyn Red SpiritRoseberri Rustle
Lignight Legend
Carefree CzarFrivolous FritterRoseberri Rustle
Pooledge Hazel
Noontime KlipspringerMistyalpine Snapdragon
Tinebrooke Andrea

Valparna levereras vid 8 veckors ålder och är då avmaskade, vaccinerade, Id-märkta, veterinärbesiktade, dolda-fel försäkrade samt registrerade i Svenska Kennelklubben.
Med valpen följer retrieverkoppel, visselpipa, boken ”Apportering till vardags och fest” samt 1-års medlemskap i FRK för dig som inte redan är medlem. Vi hoppas att du som valpköpare kommer att röntga höfter och armbågar på hunden vid ca 18 månaders ålder samt att ögonlysa hunden inklusive gonioskopi. Detta är viktigt för att du som ägare av hunden ska veta hälsostatus på hunden och för mig som uppfödare ur ett avelsperspektiv.
Jag vill att valparna jag föder upp ska få ett aktivt liv.  Flatten är en exemplarisk sällskapshund men det räcker inte enligt mitt tycke för att en flatt ska få ett bra liv.  Då flatten är en apporterande fågelhund är detta naturligtvis jakten, både träning, tävling och praktiskt användande, som kommer högst på önskelistan.  Även räddning, lydnad, bruks, viltspår och agility är toppen.  Flatten behöver aktiveras mentalt!!!
För att uppmuntra detta belönas jakt-, bruks- eller lydnadschampionat med en gratis valp ur valfri kombination.
Det är min tro att då flatten är sen att mogna mentalt så ska man inte utsätta den för retningar den inte kan hantera i för tidig ålder.  Jag tror inte på stora träffar med skott och kast när valparna är 3 månader gamla!!  Från det att valpen har kommit hem till dig ska du som valpköpare bygga upp en relation mellan dig och hunden som ligger till grund för allt framtida arbete.  Den ska hellre arbeta med dig än busa med en annan hund. Du ska vara hunden stora hjälte.  I detta ingår att träna grunder i vardagslydnad samt tex. jaktens basmoment för de som avser att använda hunden till jakt. Först när den relationen är väl etablerad tar man in yttre faktorer som fler hundar, kurser osv.  Min avsikt är därför att vi ska träffas och träna så ofta vi bara kan och vill men med en hund i taget i början. Sen går vi över till mindre träffar med några stycken och sedan kommer vi att ha gemensamma arrangemang för många deltagare.
Personkemin mellan valpköpare och uppfödare tycker jag är jätteviktig.  Vi ska ju ha ett långt och givande samarbete bra många år framöver.  Därför vill jag träffa alla valpköpare minst en gång personligen innan leveransdagen. Likaså värdesätter jag att ni hör av er, hellre ofta än sällan.